Справу ексголови ДПСУ щодо махінацій з нерухомістю у Львові передали до суду

Попри договірні зобов’язання забудовник продав призначені для прикордонників квартири. 

03.03.2023
Справу ексголови ДПСУ щодо махінацій з нерухомістю у Львові передали до суду

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, 3 березня до суду скерували обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього Голови Державної прикордонної служби України, ексначальника Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директора товариства – забудовника у зловживанні владою та службовим становищем.  

У САП не повідомили прізвище підозрюваного, однак, за інформацією ЗМІ, йдеться про Петра Цигикала.

У першому півріччі 2019 року товариство – забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Державній прикордонній службі України, яку тоді очолював Петро Цигикал, 66 квартир у двох будинках, що розташовані у межах м. Львова, зокрема один із них – у центральній його частині, для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Проте попри договірні зобов’язання забудовник продав призначені для прикордонників квартири. 

Задля приховування своїх злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову із представниками Державної прикордонної служби України та провів “заміну” житла, хоча воно не відповідало умовам договорів. У результаті прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.  

28 жовтня 2022 року САП та НАБУ повідомили указаним особам про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України. 12 грудня 2022 року у справі завершено досудове розслідування. 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.