Союз українців Румунії покращив результати на виборах

Невдовзі після закриття виборчих дільниць хочу поділитися з вами першими важливими новинами щодо часткових результатів на місцевих виборах, що відбулися 9 червня. Перші офіційні часткові дані свідчать про значне зростання, приблизно на 25% повітового та місцевого представництва Союзу українців Румунії.

12.06.2024
Союз українців Румунії покращив результати на виборах

Для нас це історичний момент, ніколи раніше СУР не мав стільки кандидатів на виборах у такій кількості населених пунктів! Спроби залякати членів СУР, незліченні перешкоди у реєстрації наших кандидатів, з метою змусити вибірково вийти з виборчих перегонів або навіть взагалі не брати участі у виборах, не мали успіху. Навпаки, нам вдалося розширити свою присутність у більшій кількості населених пунктів, ніж коли-небудь раніше. Сьогодні Союз українців Румунії представлений у 35 комунах, що є значним прогресом у порівнянні з попередніми виборами, результатом, який робить нам честь і яким ми завдячуємо вам.

Ми були свідками складної кампанії, але ми не дали себе збити з пантелику чи втягнути в трясовину виборчих ігор, не притаманних для європейської країни. Ми гідно представили себе перед виборцями, зосередившись на презентації наших проєктів та ініціатив, наголошуючи на відкритому діалозі, європейських цінностях та ідентичності, демократії, правах людини та захисті національних меншин тощо, які поділяє Союз українців Румунії.

Ми очікуємо значного збільшення кількості наших представників у місцевих радах, що відображає зростаючу довіру до нас з боку членів української спільноти. У багатьох населених пунктах ми досягли рекордних, безпрецедентних результатів, зміцнивши свої позиції та вплив на місцевому рівні.

Хоча кількість мерів не збільшилася, там, де наші кандидати балотувалися на цю посаду, ми отримали 80% голосів, підтвердивши масову підтримку українських громад. Збережені посади мерів принесли нам приємні результати, нам вдалося витіснити надзвичайно сильних конкурентів, що демонструє стабільність українських громад та якість наших місцевих лідерів.

Дякую всім виборцям за мобілізацію, дякую за віру в силу та єдність Союзу українців Румунії! Довіра та підтримка, яку ви нам надали, пов’язує нас у місії наступних чотирьох років.

Досягнення на виборах є передусім вашою заслугою, тих, хто повірив у нас і дав нам можливість представляти вас.

Nicolae-Miroslav Petrețchi

Джерело

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.