Ще одна релігійна громада на Львівщині перейшла до ПЦУ

Релігійна громада у Шептицькому змінила свою конфесійну приналежність і стала частиною Православної церкви України. Раніше вона належала до Української православної церкви Московського патріархату.

17.10.2024
Ще одна релігійна громада на Львівщині перейшла до ПЦУ
Фото умовне

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“На днях я підписав відповідне розпорядження, яким зареєстрували зміни до статуту громади, що раніше належала до УПЦ МП. Йдеться про громаду міста Шептицького. Вітаю жителів із вибором справжнього шляху, який звільняє від тягаря підпорядкування кривавому патріарху“, — зазначив очільник області.

До слова, від початку повномасштабного вторгнення 25 релігійних громад на Львівщині вийшли зі структури Московського патріархату та долучились до Православної церкви України. Ще 20 громад припинили свою діяльність за власною ініціативою.

“На сьогодні свій вибір ще можуть зробити 9 релігійних громад Львівщини, які досі перебувають у єдності з росією. Якщо ж за час, встановлений Законом України «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», ці громади так і не розірвуть свої зв’язки з РПЦ, яка пропагує ненависницьку ідеологію «русского міра», то припинення їхньої діяльності відбудеться у судовому порядку. Альтернатив бути не може! Закликаю громади прийняти правильне рішення!” – наголосив Козицький.

Нагадаємо, 14 жовтня у селі Віднів Львівського району московський батюшка Фарат Григорій не давав поховати загиблого воїна Михайла Шарпила. Піп не хотів відкрити царські ворота перед полеглим захисником та перешкоджав священникам інших конфесій провести чин поховання. Цього ж дня у Львові віряни московського патріархату прийшли у приміщення на вулиці Антоновича, 100, щоб святкувати Покрову за календарем, який в Україні більше не діє.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.