Шахраї створили фейковий розіграш від імені українського футболіста

Аферисти пропонують підтримати збір коштів на паливо для ЗСУ, а навзаєм нібито отримати футболку з підписом футболіста Артема Довбика.

14.06.2024
Шахраї створили фейковий розіграш від імені українського футболіста

Про це повідомив Роман Кравець.

“Аукціон цей проводився на сторінці Артема Довбика, де він запропонував свою ігрову футболку, а виручені кошти від продажу обіцяв передати “хлопцям з ЗСУ на паливо“, – йдеться у повідомленні.

Допис про аукціон був розміщений о 16.00, за умовами “аукціон” тривав до 20.00, стартова ціна на футболку складала 3500 грн. До допису було прикріплено кілька фото футболки збірної України з 11 номером та з автографом Артема Довбика.

“Я погортав цей профіль, і спочатку у мене здається навіть не мало б виникнути сумнівів у його справжності – адже тут по 500-600 лайків під дописами, дописи “Артема” коментують, лайкають, та й тегають його самого відомі футбольні журналісти, агенти і фотографи, політики, державні діячі… Ну як не повірити – що це справді сторінка Артема Довбика!” – зазначив Кравець.

Також він додав посилання на справжню Facebok-сторінку футболіста.

“Я все ж вирішив прийняти участь в “боротьбі” за таку бажану футболку! Під дописом уже було кілька ставок, найбільша з яких – 7000 грн. Я поставив 7777 грн. і оскільки це було біля 18.00, тобто за 2 год. до закінчення “аукціону” – то я був переконаний, що мене хтось “переплюне”! Але… о 20.05 мені пишуть в приват, “Вітаємо, ви виграли, футболку забираєте?…” (усі скріншоти переписки з шахраями я зберіг). Ну я погодився перекинути їм обумовлену суму і паралельно проводжу моніторинг профілю “Артема Довбика”, – продовжив Кравець.

Однак його насторожило, що аукціон продовжили до 22.00. Також на фото самої футболки він розгледів, що це футболка минулорічного товариського матчу з німцями.

Зрозумівши, що аукціон – фейковий, Кравець зателефонував в Монобанк та попросив заблокувати рахунок отримувача, скинувши при цьому усі скріни переписки.

“Мені в месенджері стукають шахраї і просять-молять, щоб я розблокував їм карту, бо “там немало грошей”! Моно – красави! Після кількох моїх питань про те “з ким я спілкуюсь”, шахрай вирішив подзвонити, молив-просив, щоб я розблокував йому карту і, !!!увага!!!, обіцяв “завтра видалити сторнку”! Опісля шахрай видалив переписку, та я її зберіг і усі скріншоти додаю. Наступного дня Моно повернули мені усю суму – я вкотре переконався, що Монобанк є найкращим банком країни!” – додав Роман Кравець.

Також він додав, що жертвами “фейкового Довбика” стали відомі люди: футбольні агенти, журналісти, фотографи.

“Через що прошу, тих моїх друзів, хто в темі, передати цю історію в УАФ, може там знайдуть важелі для порушення криміналу! Дані шахраїв на запит поліції Монобанк звісно передасть”, – наголосив Кравець.

Також він зазначив, що шахраї, ймовірно ті ж самі, нещодавно створили фейковий профіль Романа Яремчука і активно накручують лайки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.