Шахрай на Тернопільщині здавав в оренду неіснуючу квартиру

5000 гривень переказала 19-річна дівчина незнайомцю за оренду квартири на Тернопільщині.

05.04.2023
Шахрай на Тернопільщині здавав в оренду неіснуючу квартиру

Як розповіли у поліції Тернопільщини, потерпіла знайшла в інтернеті оголошення про оренду житла. Псевдоорендар телефоном розповів, що працює тільки за передоплатою. Дівчина погодилась і відправила йому гроші, однак згодом зрозуміла, що її ошукали. Аферист вимкнув телефон, а допис про оренду видалив.

Правоохоронці розповідають, що аби не потрапити на гачок, необхідно знати кілька простих фактів про оренду квартир.

Перш за все реальні власники квартир ніколи не обмежують свою рекламу одним інтернет-ресурсом. Якщо вам сподобалась пропозиція на сайті оголошень, під час телефонної розмови запитайте, де ще можна знайти ці апартаменти. Нерідко в людини, яка займається здачею житла в оренду, є особистий сайт.

Щоб перевірити реальність пропозиції самотужки, достатньо лише ввести номер власника або адресу квартири в пошуковій системі. Ви отримаєте список сайтів, де розміщувались квартири цієї людини.

Ще одне, на що слід звернути увагу, це банківська картка, на яку просять перерахувати кошти. Якщо при спробі сплатити суму не показується, на чиє ім’я вона оформлена, краще відмовитися від такої броні. Аферисти відкривають рахунки саме в таких банках, щоб їх важче було упіймати.

Окрім цього шахраї створюють щоразу нові профілі, адже для цього достатньо лише купити нову сім-карту. Після того, як домовляться про певну кількість завдатків, просто вимикають старий номер і реєструють новий профіль. Тому величезне значення має, як давно власник зареєстрований.

Спробуйте також знайти відгуки про цю квартиру на інших ресурсах. Аферисти вже точно не можуть похвалитися такими досягненнями.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.