Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності

Серед полонених з маріупольського меткомбінату «Азовсталь» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності, її треба як найшвидше звільняти.

06.09.2022
Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності
Фото з відкритих джерел

Про це заявила дружина полоненого «азовця», керівниця ГО «Жінки зі сталі» Наталя Зарицька на брифінгу в медіацентрі Україна .

Вона розказала, що, наскільки відомо, з території заводу «Азовсталь» вийшло близько 2,5 тис українських захисників, оборонців міста Маріуполь, і майже всі вони зараз у полоні, бо лише тільки 95 осіб з «Азовсталі» були обміняні. Важче всіх у полоні жінкам, додала Зарицька.

«Насправді, найважче там важкопораненим і дівчатам, жінкам. Нам відомо, що в руках ворога перебувають вагітні жінки і жінка з дитиною. Їх треба як найшвидше звільняти. Особливо, є дівчина, яка на дев’ятому місяці вагітності, і їй в кінці вересня народжувати», – наголосила Зарицька.

Вона також запиталанаскільки треба бути підступним, щоб тримати вагітну дівчину в полоні, в заручниках і «тиснути на українську сторону та на світ її обміном».

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.