Сенатори-республіканці закликали Байдена надати ЗСУ касетні боєприпаси

На їхню думку, це допоможе обороні Бахмута і дозволить компенсувати дефіцит 155-мм та інших артилерійських снарядів.

23.03.2023
Сенатори-республіканці закликали Байдена надати ЗСУ касетні боєприпаси
Фото: умовне

Про це повідомляє Foreign relations committee.

Високопоставлені члени комітетів Сенату з міжнародних відносин та збройних сил, а також голови комітетів Палати представників із закордонних справ та збройних сил надіслали президенту Байдену відкритого листа із закликом до адміністрації надати Україні касетні боєприпаси, а саме – удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM).

“Жодний окремий боєприпас чи система не стане ключем до відновлення територіальної цілісності України. Однак ми вважаємо, що DPICM може допомогти заповнити ключову прогалину в українських збройних силах та, у поєднанні з іншими наданими можливостями, продовжити витіснення сил путіна з України”, – йдеться в листі сенаторів.

За словами сенаторів, США мають на озброєнні майже 3 млн таких снарядів, більша частина яких перебуває на базах США та їхніх союзників у Європі.

“На жаль, безпосередні наслідки відмови Збройним Силам України у DPICM та інших озброєннях проявляються сьогодні на полі бою у Бахмуті та в інших місцях в Україні”, – наголосили вони у листі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.