СБУ затримала уродженця Львівщини, який здавав РФ координати військових об’єктів

Після повномасштабного вторгнення чоловік мешкав у Чернівцях й підтримував російських окупантів. Він добровільно почав працювати з російськими спецслужбами й у червні 2024 року.

11.07.2024
СБУ затримала уродженця Львівщини, який здавав РФ координати військових об’єктів
Фото умовне

24 червня 2024 року у Telegram чоловік познайомився з працівником російських спецслужб, який запропонував йому оплачувану постійну співпрацю. Росіянин надіслав підозрюваному приблизно 4 тис. грн на криптогаманець ByBit. За це уродженець Стрия зняв два відео, на яких зафіксував місце розташування будівель, повідомляє Zaxid.net.

Також він надіслав російсіянину текст та фото, в яких передав координати військових об’єктів у місті.

Чоловік у травні 2024 року на сайті «Чат-рулетка» спілкувався з українцем і представився російським військовим з позивним «Гром».

«У своїх висловлюваннях підозрюваний виправдовує збройну агресію Росії. Він вважає себе росіянином і російських військових у розмові називає своїми. З гордістю показує співрозмовнику літеру “Z”, перекладає провину за війну на США, використовує евфемізм СВО, виражає свою готовність будь-що зробити на користь держави-агресора», – йдеться у матеріалах справи.

Уродженця Стрия затримали 3 липня 2024 року. У його помешканні вилучили два мобільні телефони й комп’ютер. Йому повідомили про підозру у державній зраді та виправдовуванні російської агресії. Чоловікові загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затриманий просив відправити його під домашній арешт, але Шевченківський райсуд Чернівців обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості сплатити заставу. Ухвалу суду можна оскаржити в апеляції.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.