СБУ затримала блогера “Russia Today”, який з України поширював у ЄС фейки про війну

Служба безпеки України викрила чотирьох інтернет-агітаторів, серед яких — іноземний блогер, який поширював фейки про війну на замовлення пропагандистського телеканалу Russia Today.

10.11.2022
СБУ затримала блогера “Russia Today”, який з України поширював у ЄС фейки про війну

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, «редакційні завдання» Russia Today виконував громадянин однієї з європейських країн, який оселився на Чернігівщині.

У своїх дописах і відеосюжетах блогер підтримував збройну агресію рф і виправдовував воєнні злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Також він поширював дезінформацію з фронту і закликав країни ЄС обмежити допомогу Україні. 

Для пропаганди іноземець використовував власні YouTube і Telegram-канали, на які підписані понад пів мільйона людей. До створення контенту блогер також залучив свою співмешканку, яка допомагала йому з монтажем.

Ще двох пропагандистів СБУ виявила на Дніпропетровщині. Одна з них — мешканка Покрова, яка поширювала через соцмережі заклики на підтримку окупантів. За це вона сподівалася отримати російський паспорт у разі захоплення регіону.

Інший проросійський агітатор — мешканець Новомосковська. Він агітував до захоплення влади та займався дискредитацією української влади.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.