СБУ розповіла про нові знахідки на об’єктах УПЦ МП

Служба безпеки України виявила підозрілих осіб, незареєстровану зброю і російські агітки на об’єктах УПЦ МП у Київській та Херсонській областях.

09.12.2022
СБУ розповіла про нові знахідки на об’єктах УПЦ МП

СБУ повідомила, що завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на обʼєктах УПЦ МП у Київській та Херсонській областях. Відтак, на території Пустинно-Миколаївського скита, який розташований у “забороненій” Чорнобильській зоні, виявили 16 підозрілих осіб. Серед них – чоловіки спортивної статури.

Спецслужба зазначає, що вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права перебувати у зоні відчуження, через яку російські війська намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року.

Стосовно виявлених осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 46-1 КУпАП “Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення”. Перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки.

На горищі цього ж обʼєкта співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

А у приміщеннях Херсонської єпархії знайшли рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб Росії.

Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами Росії та Білорусі. Крім того, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється Росія.

Безпекові заходи СБУ проводилися спільно з Нацполіцією та добровольчими формуваннями територіальних громад за безпосередньої участі представників УПЦ МП.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.