Садовий підписав розпорядження про демонтаж МАФу жінки з інвалідністю у Львові

Львівський виконком за поданням міського голови Андрія Садового таки підписав розпорядження про демонтаж МАФу, який належить підприємиці з інвалідністю Зіновії Голубінці на вулиці Пасічній, 22.

29.07.2024
Садовий підписав розпорядження про демонтаж МАФу жінки з інвалідністю у Львові

Про це повідомляє ГО Народна Дія Львів.

“Це очевидні рейдерство, системні моральні, та й фізичні (бо уявляєте, як то жінці, яка ледве ходить, оббивати пороги мерії) тривають понад 15 років! Але, видно, міський голова хоче янайшвидше “порішати” питання на користь “потрібних людей”, що плюнув навіть на власне розпорядження, яке дав публічно на сесії Львівської міської ради!” – йдеться у повідомленні.

Жінка з інвалідністю таки домоглася виступу на сесії Льівської міськради кілька років тому. Зіновія Гривнак-Голубінка виступила з роз’ясненнями, що на земельній ділянці, яку вона орендує з 1998 року, нема жодного конструктивного елементу благоустрою, який створила б ЛМР, її виконавчі органи чи підприємства.

Пані Зіновія орендує землю й просить продовжити договір оренди ділянки. Окрім того вона облаштувала за власні кошти дитячий майданчик на сусідній земельній ділянці, і попри те, що мерія визнала її балансоутримувачем цього дитмайданчика, досі його не передала для належного обслуговування.

Після виступу Садовий публічно видав розпорядження про призначення виїзної комісії, щоб перевірити вказані пані Зіновією факти.

“Чули і депутати, і всі глядачі, і представники ЗМІ. Але міський голова, якщо треба, не зважає навіть на власні рішення. І станом на сьогодні ніяка комісія і не думала виїжджати на місце. Бо тоді має пояснити, чому досі кадастровий номер земельної ділянки, який вказаний в попередніх договорах оренди з пані Зіновією досі не внесли в кадастрову карту, і для кого цю землю приховують! З 2004 року, коли коштом пані Зіновії було виготовлено тех. документацію за землю, в мерії цю земельну ділянку приховують!”, – зазначили у дописі.

Натомість виконавчий комітет, який очолює Садовий, і порядок денний, якого формує саме міський голова, раптом у 2024 році приймає рішення про знесення тимчасової споруди на Пасічній, 22, яка є власністю пані Зіновії.

“І от, не витребувавши з користування пані Зіновії земельної ділянки (а щоб забрати землю – то є визначена процедура. Землі ніхто не вимагав і не вимагає), в темпі Аллегро очевидно під кураторством Садового А.І, приїдуть зносити МАф, який належить жінці-інваліду. Замість розглянути по суті її звернення і продовжити договір оренди – просто позбавлять пані Зеню матеріальної основи її бізнесу!” – наголосили у повідомленні.

До слова, ПрАТ “Львіобленерго” вже відключило електроенергію в цьому МАФі. Очевидно, що за поданням мерії.

“То ми тут офіційно заявляємо, що вважаємо, що афери, які організовує міська влада зі землею на Пасічній, 22 заслуговують, щоб зняти про них блок-бастер. І це очевидна рейдерська схема за діяльності очевидної ОЗУ в мерії! І кришує це все, очевидно, саме міський голова особисто. А оскільки забудовники, які дотичні до депутатів і членів виконкому, переважно адмініструють мікрорайони для забудови цілими кварталами – здогадатися, на чию користь здійснюють вищеописане рейдерство – не складно”, – резюмують у дописі.

Також в організації додали, що перешкоджання господарській діяльності інваліду, жінки-підприємиці, членкині ГО “Народна дія Львів” Зіновії Голубінки продовжується багато років, ще з 2008 року.

Окрім того, в ГО додали посилання на окремі статті, як міська влада перешкоджає діяльності пані Зіновії:

Тебе ще не спалили з твоїм кафе?

Львівська земля: 5 ділянок різного призначення за однією адресою – конфлікт між інвалідом-підприємцем та міськрадою

Знищити інваліда, або як Садовий з Кіралем і ко знищують малий бізнес у Львові

Також у повідомленні додали, що поки війна і люди працюють для перемоги, то влада Львова намагається  “додерибанити” землю міста.

“На кого працюють ці люди – не важко здогадатися. Якщо хто буває нам на Пасічній – зайдіть подивіться, чи ті рейдери не почали демонтаж!” – підсумували у дописі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.