Ростислав Ящишин розповів про роботу 63-ї бригади та фінансову допомогу від можновладців Львівщини

Ростислав Ящишин, лейтенант, речник 63 окремої механізованої бригади у програмі Олега Радика “Go про” розповів про службу військових на передовій та матеріальну підтримку українських захисників, яка для багатьох представників місцевої влади – у пріорітеті.

28.10.2024
Ростислав Ящишин розповів про роботу 63-ї бригади та фінансову допомогу від можновладців Львівщини

63 бригада має великий бойовий досвід і значні успіхи на полі бою. Бійці захищали Україну із самого початку російсько-української війни й продовжують давати відсіч окупантам сьогодні.

Зокрема речник бригади Ростислав Ящишин розповів у програмі Олега Радика “Go про”, що навіть мінімальними ресурсами можна досягти значних успіхів, якщо є мудре й правильне управління. Успіх на полі бою залежить також від якісної розвідки, грамотного мінування та миттєвого реагування.

“Нам вдається відбивати абсолютно всі штурми: і піхотні, і механізовані. Якщо говорити про те, чого бракує, то, звичайно, бракує нової сучасної техніки. Дуже бракує. Я маю на увазі артилерії далекобійної. Я кожного разу, коли бачу, що Німеччина чи США передають гаубиці чи РСЗВ, то я завжди чекаю, коли воно до нашої бригади попаде. Ну поки що не попадає (ред. – сміється). Насправді наша бригада дуже успішні результати показує, дуже успішні, але ми все-одно працюємо старою технікою, але ми дуже цінуємо її. В нас САУшки, та вони старі, але вони стріляють, вони на ходу в танк попадають”, – прокоментував Ящишин.

Також він зауважив, що на фронті бракує людей, оскільки військові списуються через поранення, є втрати, а підкріплення й підсилення – не є великим.

“Аде є “плюс”, тому що в нас дуже чудові інструктори і вони настільки якісно підготовлюють всіх, хто до нас приходить. Тобто не важливо чи це журналіст, чи бухгалтер – він має вміти тримати автомат, кидати гранату, переміщатися “двійки-трійки” по окопах. Всі це мають вміти. Тому що є така фраза “Не всі піхотинці – бухгалтери, але всі бухгалтери – піхотинці”. Тобто всі мають вміти воювати”, – наголосив Ящишин.

Зокрема військовослужбовець зазначив, що місцева влада охоче допомагає 63-ій окремій механізованій бригаді. На запити військових закуповують те, що сьогодні вкрай потрібне на передовій – це дрони, автомобілі, рації, РЕБи і всі необхідні засоби для Збройних сил України.

Я приїхав спробувати отримати дивіденди для нашої бригади: фінансові, матеріальні, різні. І, власне, був приємно здивований, оскільки досить непогано мені це вдалося. Тобто я звертався і до голови Львівської обласної військової адміністрації, і до міського голови Андрія Садового, і до мера Стрия, і до мера Сколе, і до мера Жовкви. Всі вони, всі ці поважні панови допомогли нашій бригаді фінансово: на РЕБи, на дрони, на автомобілі, на будівельні матеріали, які необхідні зараз до зими. Щиро вдячний. Також “Львівобленерго” потрібно згадати, яке допомогло нам дронами. І також звичайні прості люди, які не входять до якихось організацій, вони також збирають (ред. – кошти), роблять збори, закуповують складові до дронів…“, – наголосив військовослужбовець.

Міському голові Стрия Олегу Канівцю Ростислав Ящишин висловив окремі слова вдячності, оскільки він скерував мільйон гривень на потреби 63-ї бригади.

“Я тільки прийшов, ми потисли руки і він каже: “Я даю мільйон!” Це колосальна підтримка, ми зараз закупимо РЕБи на ці гроші і так само врятуємо наших хлопців”, – поділився військовий.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.