Російський бізнесмен вивів з України понад 250 млн грн

Український суд вже наклав арешт на його корпоративні права, нерухомість та банківські рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання.

06.02.2023
Російський бізнесмен вивів з України понад 250 млн грн

Поліцейські викрили російського бізнесмена, який вивів з України понад 250 мільйонів гривень через підконтрольні фірми в Києві та в “офшорах”. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що вдалось встановити низку українських компаній – співвласників столичного бізнес-центру, які фактично належать російському бізнесмену.  За допомогою цих товариств громадянин рф налагодив механізм для виведення з України коштів у підконтрольні офшорні компанії. 

Відповідно до запровадженої “схеми”, офшорні компанії фіктивно надавали кредити українським підприємствам, відтак у них виникали боргові зобов’язання перед “кредитором”. Надалі це давало підстави безперешкодно виводи кошти за кордон на підконтрольні фірми в обхід запроваджених заборон щодо проведення розрахунків з рф та рб.

Прибуток, отриманий в Україні від здачі в оренду площ бізнес-центру, виводився на рахунки офшорних компаній як повернення відсотків за кредитом. Крім того, такий механізм дозволяв уникнути подвійного оподаткування.

Внаслідок таких оборудок сума завданих державі збитків становить щонайменше 27 млн грн, а загальна сума виведених коштів сягає 250 млн грн.  Ці кошти могли бути використані російським бізнесменом для фінансування власного бізнесу в рф та сплати податків країні-агресору, наголошує поліція.

За адресами розташування офісних приміщень та проживання осіб провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили там фінансово-господарську документацію, договори купівлі-продажу “сміттєвих” цінних паперів та інші документи щодо фіктивних оборудок.

Слідство триває.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.