Пиво “Бердичівське Жигулівське” припинять випускати через радянську назву

На зміну популярній колись марці на заводі планують випустити новий сорт пива з новою назвою. Поки тривають підготовчі роботи.

08.06.2023
Пиво “Бердичівське Жигулівське” припинять випускати через радянську назву

Пиво “Бердичівське Жигулівське” невдовзі зникне з поличок магазинів. 

“Ми знаємо, зникнення чого ви бажаєте найбільше, але поки зникне тільки “Бердичівське Жигулівське”. Назві з радянсько-російським минулим не місце на полицях наших магазинів. Так, ми повинні були зробити це вже давно, але через багато технічних нюансів, робимо лише зараз,” йдеться у заяві Бердичівського пивзаводу.

Довідка

Пиво, що настільки прийшлося до смаку всім у СРСР та масово продовжили виробляти у пострадянську епоху, насправді приїхало з Австрії.

Зварити традиційний австрійський лагер вирішив Альфред фон Вакано, орендувавши землю в Самарі під будівництво заводу ще у 1880 році терміном на 99 років. Назвав він свій напій, що пішов у світ на початку 1881, “Віденським”.

Пінне настільки сподобалося громадянам у всіх куточках країни, що темпи виробництва швидко зростали. Втім вже у 1918 році завод націоналізували більшовики. Сімейству Вакано довелося брати свій колишній завод в оренду у влади. Виробництво відновилося лише у 1923 році. Рецепт затвердили ГОСТом, а назву змінили з “буржуазійного” віденського на пролетарсько-радянське “Жигулівське”.

 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.