Прикордонники на Львівщині викрили фіктивне подружжя

31-річний львів’янин та 33-річна мешканка Львівівської області уклали шлюб 1 червня 2024 року.

16.08.2024
Прикордонники на Львівщині викрили фіктивне подружжя

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У пункті пропуску “Грушів” під час перевірки документів прикордонники виявили “подружжя”, яке уклало фіктивний шлюб. Метою шлюбу був виїзд військовозобов’язаного чоловіка за кордон.

Оскільки жінка має інвалідність, це мало стати підставою для того, що чоловік зміг би виїхати за кордон. Під час контролю прикордонники звернули увагу на те, що чоловік був з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час спілкування він не зміг назвати віку дружини та як її по-батькові.

“Пізніше чоловік усе-таки зізнався, що шлюб був укладений за розрахунком. Розрахунок був обопільним — він виїжджає за кордон, вона отримує гроші. Аби в подальшому у нареченої було менше проблем з документами, львів’янин навіть погодився узяти її прізвище та виготовив новий закордонний паспорт. За свої послуги наречена після перетину чоловіком кордону мала отримати 2 500 доларів США”, — йдеться у повідомленні.

Про цей факт прикордонники повідомили правоохоронців. Фігурантів можуть судити за ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Максимальне покарання — позбавленняя на дев’ять років з позбавленням права обіймапти певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.