Президента просять створити Національний Пантеон Героїв України

На сайті Офісу президента з’явилася петиція з пропозицією створити Національний пантеон Героїв України на території парку Аскольдова Могила в Києві.

22.03.2023
Президента просять створити Національний Пантеон Героїв України

Про це повідомила військова ЗСУ та керівниця медичної служби «Ульф» Аліна Михайлова, яка є авторкою петиції.

За її словами, на території Аскольдової могили вже вшановані герої Крут, Небесної сотні, битв за Донецький аеропорт, Дебальцеве, Іловайськ. Також тут похований полеглий Герой України, командир спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло.

«Ще з часів Русі однією з центральних місць пам’яті і національної сили в Києві була Аскольдова могила — місце почесних поховань і воїнської доблесті (…) Радянська влада зруйнувала це місце сили, і незалежна Україна досі не спромоглась ані відновити його, ані збудувати нове. Попри це, Аскольдова могила сама відроджує свою роль», — зазначила Михайлова, яка була в парі з Да Вінчі.

Військова і волонтерка пропонує створити меморіальний комплекс Національний пантеон Героїв України, де мають відбуватися почесні поховання та встановлюватися пам’ятні об’єкти для увічнення видатних історичних діячів України. Це і лідери національно-визвольних змагань, військові командири, визначні люди, які здійснили героїчні вчини в боротьбі за незалежність України.

Крім того, пропонується перепоховати у Пантеоні Степана Бандеру, Євгена Коновальця, Симона Петлюру, Павла Скоропадського, які поховані за межами України.

«Сьогодні держава займається створенням Національного військового меморіального кладовища. Це дуже важливий і потрібний для України проєкт, на якому ми не маємо зупинятись. Нам потрібен наш “Арлінгтон” як вічна пам’ять, що без війська немає України. І нам потрібен Пантеон як місце сили і єднання довкола визначних борців за нашу незалежність», — наголосила Аліна Михайлова.

Підписати петицію можна за посиланням.

Станом на 11:30 22 березня вона вже зібрала понад 8 тисяч голосів. Для того, щоб звернення розглянув президент, воно має набрати щонайменше 25 тисяч голосів.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.