Правоохоронця і працівника військкомату з Буковини судитимуть за підробку довідок про відстрочку від мобілізації

Вартість їх “послуг” становила близько 3 тис. доларів.

11.04.2023
Правоохоронця і працівника військкомату з Буковини судитимуть за підробку довідок про відстрочку від мобілізації
Фото: ДБР

Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно колишніх правоохоронця та співробітника Чернівецького районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які за гроші допомагали оформити довідки про відстрочку від мобілізації. 

Правоохоронець розшукував потенційних “клієнтів”, в тому числі тих, які найближчим часом хочуть виїхати з України, та пропонував їм одержати довідку про відстрочку від мобілізації. 

До схеми правоохоронець залучив працівника військкомату, який підказував “клієнтам” до яких приватних лікарів варто звернутися та на які проблеми зі здоров’ям поскаржитися, щоб отримати “правильні” результати.

“Потім ці документи працівник військкомату передавав до військово-лікарської комісії, у якої просив “по знайомству” не призначати додаткових обстежень у лікарів та прийняти рішення щодо надання відстрочки від мобілізації”, – зазначають в ДБР. 

У жовтні 2022 року правоохоронця затримали під час одержання чергової суми неправомірної вигоди, того ж дня йому повідомили про підозру. У березні 2023 року повідомили про підозру і його спільнику – працівнику військкомату. Наразі їх обох звільнили зі служби.

Експравоохоронця обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, пропозиції та обіцянки здійснити такий вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України), а його товариша — у пособництві до вказаного злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Обвинувальні акти скеровано до суду.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.