Понад 300 тисяч вакцин проти сказу для диких тварин розкладуть на Львівщині

У вересні у Львівській області фахівці розмістять приманки для диких тварин з вакциною від сказу на площі 12 тисяч 194 км².

22.08.2024
Понад 300 тисяч вакцин проти сказу для диких тварин розкладуть на Львівщині

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Вакцини-приманки розкидають на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських та мисливських угіддях. Зовні такі вакцини мають вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині є желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу.

Після поїдання вакцини, через 21 день, у тварин формується імунітет від сказу, який зберігається щонайменше рік. Вакцини не викликають захворювання у молодих тварин, не виділяють вакцинний вірус зі слиною, безпечні для свійських та домашніх тварин, а також людей.

“Вакцинацію проведуть на площі 56 км² Львівської громади, а в області – 12 194 тис. км². Відповідно до розробленої схеми, на кожен квадратний кілометр розмістять 25 доз вакцини. Загалом на Львівщині буде розповсюджено 304 850 доз вакцини. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин”, — пйдеться у повідомленні.

Мешканців, які знайшли брикет з вакциною, просять не брати його до рук, не руйнувати та не переносити на інше місце. Його варто залишити для тварин.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.