Помер засновник Львівської шахової школи Віктор Карт

25 липня на 96-му році життя відійшов у вічність Віктор Карт.

26.07.2024
Помер засновник Львівської шахової школи Віктор Карт

Про це повідомляє Відділення НОК України у Львівській області.

Віктор Карт – всесвітньо відомий шаховий тренер, засновник Львівської шахової школи, вихователь плеяди видатних львівських гросмейстерів Олександра Бєлявського, Марти Літинської, Адріяна Михальчишина, Олега Романишина.

“Між 14 і 15 годинами в лікарні Ганновера на 96 році життя від запалення легенів помер засновник Львівської шахової школи Віктор Емануїлович Карт, – написав у соцмережі Адріян Михальчишин. – Дорогий наш Месьє, ми, всі Ваші учні, розсіяні по всьому світу, дякуємо, що Ви були з нами і вивели нас у світи. Приносимо глибоке співчуття донькам Елеонорі та Вікторії. Ми будемо завжди пам’ятати Вашу посмішку… Вічна пам’ять…”

Довідково

Віктор Карт народився 19 червня 1929 році в Бердичеві на Житомирщині. Захопився грою у шахи у 12 років. Закінчив історичний факультет Львівського університету.

У 1958 році Віктор Карт став шаховим тренером.

Працював зі старшим тренером збірної України Наумом Левіним, а після еміграції останнього до Австралії сам очолив усі збірні України, які під його керівництвом досягли найбільших успіхів – перемоги на Спартакіаді народів СРСР (1979) і чемпіонаті СРСР (1984).

Вважається засновником Львівської шахової школи.

З 2001 року мешкав у Ганновері в Німеччині, де працював тренером шахового клубу «Маккабі».

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.