Помер актор тернопільського драмтеатру Михайло Безпалько

На 86-му році життя перестало битися серце провідного актора, корифея тернопільського театру, педагога Безпалька Михайла Антоновича.

03.08.2023
Помер актор тернопільського драмтеатру Михайло Безпалько

Про це сьогодні, 3 серпня, повідомили на сторінці Тернопільського академічного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Колектив театру висловлює щире співчуття родині та близьким, схиляє голову у скорботі й молиться про Царство Небесне для душі Михайла Антоновича.

“Ще 6 червня ми всі разом святкували Його 85-річний ювілей, а сьогодні страшна новина приголомшила всіх нас… Спочивайте з Богом, Михайле Антоновичу! Ви у наших серцях назавжди залишитеся усміхненим, великим життєлюбом, оптимістом, Великим Актором з Великим Серцем”. – йдеться у повідомленні.

Михайло Безпалько зіграв понад двісті ролей в українській та зарубіжній класиці, п’єсах сучасних драматургів.

Серед його ролей: Андрій („Марина” М. Зарудного, Гордій („Кайдани порвіте”), Микола („Пам’ять серця”), Савка („Незабутнє”), Роман („Вірус кохання”), Назар („Чортове плем’я”), Сава („Земля”), боярин Михаїл („Цар Іван Шишман”), Микола („Наталка Полтавка”), Гринь („Ой, піду я в Бориславку”), Марко („Циганка Аза”), Кошовий („Тарас Бульба”), Козак Ґедзь („Про що тирса шелестіла”), а також оперетах – Старий циган („Циганський барон” Й. Штрауса), Фері („Сільва” І. Кальмана), Професор („Гуцулка Ксеня” Я. Барнича), Дід Северин («Як наші діди парубкували» В. Канівця та інші.

Михайло Безпалько протягом десятиліть був учасником багатьох культурно-мистецьких подій міста та області: він – незмінний Дід Мороз та головний Миколай України (2021 р).

За його участю знято багато телепрограм та передач.

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.