Половина українських біженців у Литві знайшла роботу

Водночас майже 80% хочуть її змінити.

30.01.2023
Половина українських біженців у Литві знайшла роботу
Фото: умовне

З початку повномасшатбного російського військового вторгнення в Україну в Литві змогла знайти роботу 21 тисяча українців. Як йдеться в матеріалах дослідження, проведеного Вільнюським офісом Міжнародної організації з міграції (IOM Lietuva) спільно з литовським агентством з працевлаштування SOPA, найбільше українців працюють у великих містах Литви, повідомляє Delfi.

Зокрема, у Вільнюсі знайшли роботу 6800 біженців з України, в Каунасі – 2900, в Клайпеді – 2600. Однак, 78, 4% учасників опитування сказали, що хотіли б змінити роботу.

“У листопаді-грудні 2022 року ми провели опитування, в якому брали участь 104 респонденти. Найчастіші причини, через які українці не можуть влаштуватися на роботу – мовний бар’єр і догляд за дітьми. Велика частина жінок з України приїхала не тільки з малолітніми дітьми, але і з літніми членами сім’ї, тому на них лежить подвійне навантаження, знайти роботу в такому випадку буває нелегко”, – пояснила представниця SOPA Інга Шукайтене.

Крім того, дослідження показало, що 46,2% респондентів думають про відкриття свого бізнесу в Литві, але їм не вистачає інформації. Майже половина відзначають брак консультацій у фахівців.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.