Поблизу Львова матір митника купила землю за 800 тисяч гривень

Мурованська сільська рада 4 жовтня продала з аукціону в системі Prozorro.Продажі 11,46 соток землі в селі Ямпіль. Ділянка призначена для розміщення споруд додаткових транспортних послуг і допоміжних операцій.

08.10.2024
Поблизу Львова матір митника купила землю за 800 тисяч гривень
Фото умовне

Стартова ціна ділянки, що розташована біля траси, становила 296 тис. грн, а в результаті аукціону її продали за 823 тис. і одну гривню. Тобто сотку землі в підсумку оцінили у 71,85 тис. грн або 1742 долари США за курсом НБУ на день торгів, повідомляє Zaxid.net.

За лот змагалися четверо учасників, та найвищу ставку запропонувала Любов Стельмах із Ямполя біля Львова. Вона взяла участь в торгах як фізична особа. Відповідно до умов торгів, Любов Стельмах має створити на придбаній землі не менше 10-ти нових робочих місць, а також інвестувати у розвиток інфраструктури громади 50 тис. грн. За даними сервісу YouControl, Любов Стельмах не займається бізнесом.

Син переможниці торгів Павло Стельмах, за даними з відкритих джерел, до 2022 року займався підприємництвом – вантажними перевезеннями. Павло Стельмах, його дружина і діти проживаються у Ямполі разом із Любов’ю Стельмах.

З 2018 року Павло Стельмах працює на Львівській митниці. Зараз його судять за зловживання службовим становищем під час роботи на митному посту «Рава-Руська». Від перебування під вартою його звільнили після внесення застави у розмірі 300 тис. грн. Від роботи Павла Стельмаха не відсторонили, натомість перевели в інший підрозділ.

Згідно з декларацією про доходи Павла Стельмаха, на митниці у 2023 році він заробив 181 тис. грн, у 2022 році – 131 тис. грн, у 2021 – 112 тис. грн, у 2020 році – 168 тис. грн. Дружині митника Ользі Стельмах належать 25% сільськогосподарського бізнесу у Ямполі, проте доходи від нього не відображені у декларації Павла Стельмаха.

Попри низькі доходи на основному місці роботи, Павло Стельмах з 2016 до 2023 року встиг поміняти кілька автомобілів. Так, у 2016 він їздив на Lexus ES300, а його дружина на Volkswagen Jetta, обидва – 2013 року випуску. У 2018 році Павло Стельмах поміняв машину на Mercedes CLS400 2016 року випуску, куплений у Литві. А Ольга Стельмах придбала BMW X5 2012 року. У 2021 році Павло Стельмах купив Jeep Patriot і продав свій Mercedes. У декларації за 2023 рік Jeep уже не зазначений.

Упродовж минулих чотирьох років заощадження сім’ї Стельмахів, згідно з деклараціями про доходи, майже не змінюються. Вони зберігають готівкою 24 тис. доларів і 730 тис. грн.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.