Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон залишається під вартою

8 жовтня у Львівському апеляційному суді розглядали апеляцію щодо запобіжного заходу В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон.

08.10.2024
Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон залишається під вартою

Як повідомляє “Суспільне”, В’ячеслав Зінченко долучився до засідання через відеозв’язок.

Адвокати підозрюваного просили змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

“Ніхто зі свідків не сказав точно, що це саме той хлопець, який скоїв злочин. Тому я вважаю, що така сувора міра покарання як перебування під вартою, не є виправданою. Прошу врахувати, що йому лише 18 років і він уже третій місяць перебуває під вартою”, – зазначив адвокат підозрюваного Ігор Сулима.

Також захисники підозрюваного стверджували, що на камерах стеження зафіксовано кілька різних людей. Адже за час вказаний на записах, не можливо подолати відстань, яку подолала людина зафіксована камерами. Прокурор зазначив, що деякі камери зовнішнього спостереження через не переведення годинників чи перепади напруги відображають неправильний час.

“Сторона захисту намагається довести, що Зінченко ніколи не перебував на місці злочину. Водночас відповідно до висновку експерта одорологічної експертизи на лавці, яка є на місці злочину, виявлені запахові сліди, які з вірогідністю у 99% належать Зінченку”, — пояснив прокурор. Адвокат Зінченка заявив, що експертиза могла бути виконана із порушеннями.

Прокурори наполягали на залишенні рішення суду першої інстанції без змін. А саме — тримання під вартою без застави.

“Поки що свідки та потерпілі не допитувалися судом. Тому судом першої інстанції вірно враховано ризик тиску на свідків. Тому я вважаю, що рішення судді першої інстанції є обґрунтованим”, — додав прокурор.

Судді  повідомили, що відповідно до рішення суду запобіжний захід залишили без змін. До 17 листопада Зінченко має перебувати під вартою без права на заставу. Це рішення не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, хлопець був затриманий у Дніпрі за місцем проживання у липні цього року і з того часу перебуває під вартою.

Юнаку інкриміновано умисне вбивство громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України).

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.