Петиція про обов‘язкове статеве виховання в українських школах зібрала 25 тисяч підписів

Тепер її має розглянути президент України Володимир Зеленський.

10.03.2023
Петиція про обов‘язкове статеве виховання в українських школах зібрала 25 тисяч підписів
Фото: умовне

Петицію, ініційовану 9 лютого онлайн-ресурсом “Гендер в деталях” і громадським альянсом “Політична дія жінок”, за місяць підписали понад 25 тисяч громадян. 

Авторки петиції закликають сприяти розробці програм статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам, і у найкоротший термін впровадити їх у систему освіти України.

“В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести”, – йдеться у тексті петиції. 

Авторки вважають, що учні повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, а також знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди.

“Статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту.

Закликаємо запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти”, – додають у петиції.

Зазначимо, петиція зʼявилася за кілька днів після того, як стало відомо, що у Києві група 20-річних хлопців влаштовує вечірки, де споюють і накачують наркотиками дівчат та знущаються з них.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.