Пастор-агент ФСБ завербував своїх синів, які шпигували за ЗСУ на Тернопільщині

Військова контррозвідка Служби безпеки України заявила про викриття агентурної групи ФСБ, яка діяла в Донецькій і Тернопільській областях.

09.07.2024
Пастор-агент ФСБ завербував своїх синів, які шпигували за ЗСУ на Тернопільщині

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Влітку 2023 року чоловік виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув у Росію, де почав працювати на ФСБ. Зрадник залучив до роботи на окупантів двох своїх дорослих синів.

“Один із них — контрактник однієї з бойових бригад, якого СБУ затримала в квітні 2024 року. Він намагався передати російській спецслужбі локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони. Другий син був затриманий днями на Тернопільщині, де розвідував бойові позиці ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ. Служба безпеки викрила його завчасно, коли він готував “звіт” для ФСБ”, — йдеться у повідомленні.

Встановили, що батько коригувальників був на прямому зв’язку із Сергієм Карнауховим — російським пропагандистом і кадровим співробітником ФСБ “під прикриттям”.

На підставі зібраних доказів слідчі заочно повідомили пастору-резиденту російської спецслужби про підозру.

“Дії його синів кваліфікували за частиною 2 та частиною 3 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України”, – додали у дописі.

Обидва підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.