Орден загиблого Героя з числа ВПО буде в музеї Стрия

28 липня, у День Української Державності, у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла вшанували військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила.

31.07.2023
Орден загиблого Героя з числа ВПО буде в музеї Стрия

Як повідомляє Стрийська міська рада, сім’ям загиблих захисників вручили ордени «Хрест Героя». Таке нагородження відбулося вже вп’яте.

Голова Стрийської громади Олег Канівець отримав нагороду військовослужбовця Юрія Углового, який загинув 7 січня 2023 року, отримавши важкі поранення не сумісні з життям.

53-річний Юрій родом із Сєверодонецька. У Стрий він прибув у 2022 році як внутрішньо-переселена особа й одразу пішов добровольцем служити до лав ЗСУ.

Рідних у Захисника або немає, або залишилися в окупації, про них нічого не відомо. Чоловік зареєструвався у Стрию та мав намір там залишитися. Однак, захищаючи Батьківщину, військовий загинув на передових позиціях фронту у боях з російськими окупантами.

Військовослужбовець Юрій Угловий (фото надали друзі Героя)

Герой був родом не зі Стрийської громади, однак 16 січня багато місцевих мешканців зібралися, аби віддати Захиснику останню шану.

Поховали воїна з усіма почестями на Алеї слави на місцевому кладовищі.

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.