Одесит, який за 70 тис. грн “здав” росіянам розташування ППО, проведе 15 років за ґратами

Його затримали під час передачі відеоматеріалу з дислокацією систем ППО представникам спецслужб рф за допомогою одного з месенджерів.

05.05.2023
Одесит, який за 70 тис. грн “здав” росіянам розташування ППО, проведе 15 років за ґратами
Фото: Офіс генпрокурора

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

“Прокурори довели, що чоловік, будучи прихильником росії та не цураючись «брудного» заробітку, за винагороду збирав для спецслужб рф інформацію про розташування об’єктів енергетичної інфраструктури, місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ, блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів в Одесі та області”, – йдеться у повідомлені. 

Для збору розвідувальної інформації він виїжджав до різних районів Одеси та передмістя обласного центру, де здійснював фото- та відеофіксацію об’єктів.

Засуджений встановив та зафіксував на відео базування засобів протиповітряної оборони в Одесі. При цьому свою “допомогу” зрадник оцінив у 70 тисяч гривень.

Мешканця Одеси засудили за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.