Нові зміни в оформленні військово-облікових документів: електронні документи з QR-кодом

Кабінет Міністрів України вніс зміни Постановою від 18.06.2024 № 721 до Постанови від 16 травня 2024 р. № 559 «Про затвердження Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа» Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». 

26.06.2024
Нові зміни в оформленні військово-облікових документів: електронні документи з QR-кодом
На фото керівник апарату ЛОВА Тарас Грень

Відтепер можна оформити військово-облікові документи в електронній формі через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, Державний веб-портал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та у ЦНАПІ через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (Портал Дія), а у разі технічної реалізації – через мобільний додаток Портал Дія (Дія).

«У військово-обліковому документі в електронній формі тепер відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Цей QR-код містить важливі відомості про документ і забезпечує його дійсність. Термін дії військово-облікового документа в електронній формі не перевищує одного року з дати його формування та залежить від терміну дії відстрочки та від направлення на військову службу або призову», – зазначив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

QR-код повинен містити основні відомості про документ і дозволяти зчитування та візуалізацію основних відомостей. Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду. Також передбачили можливість друку електронного документа, при цьому він повинен містити QR-код, придатний для зчитування. Формування документа для друку можна здійснити як самостійно, так і через адміністратора центру надання адміністративних послуг.

У військово-обліковому документі в електронній формі тепер міститься більше відомостей, детальніше з якими можна ознайомитись в постанові.

Однакову юридичну силу  має як і фізичний так і роздрукований електронний формат військово-облікового документу.

Зміни до Порядку оформлення та видачі військово-облікових документів мають на меті забезпечити актуальність інформації у документах. Впровадження QR-кодів на військово-облікових документах є важливим етапом в сфері цифровізації та вдосконалення адміністративних процесів.

Ця постанова набрала чинності з дня її опублікування та застосовується з 18 червня 2024 року.

Детальніше з Постановою можна ознайомитись за посиланням: Про внесення змін до Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів | Кабінет Міністрів України

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.