Німецький концерн інвестує у виробництво насіння в Україні 60 млн євро

Уряд Німеччини пообіцяв гарантії фірмам, які вирішать інвестувати в економіку України.

04.04.2023
Німецький концерн інвестує у виробництво насіння в Україні 60 млн євро
Фото: умовне

Німецький агрохімічний та фармацевтичний концерн Bayer AG інвестує в Україну 60 мільйонів євро. Про це повідомив в інтерв’ю телеканалу ZDF міністр економіки Німеччини Роберт Габек після візиту в Україну.

Крім того, німецька будівельна компанія Fixit майже вдвічі розширить свої потужності з виробництва будматеріалів в Україні. За словами міністра, цей крок необхідний для післявоєнної відбудови країни — ремонту доріг, будівель і мостів.

Водночас Габек зазначив, що уряд ФРН надасть німецьким фірмам інвестиційні гарантії на випадок, якщо їхні заводи будуть зруйновані, наприклад, унаслідок ракетного удару.

“Зазвичай ми так не робимо, але в цьому випадку зробимо”, — сказав Габек.

За словами Габека, для залучення необхідних інвестицій для відбудови необхідний збіг трьох чинників: Україна повинна створити хороші інвестиційні умови, необхідні гарантії з боку державного сектору, а приватний капітал повинен захотіти прийти в країну.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.