Начальник ЛОВА Козицький тепло подякував комбригу 103-ї бригади ТрО за вибір, чин і службу

Командир 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко очолював бригаду понад два роки із моменту її створення.

15.02.2024
Начальник ЛОВА Козицький тепло подякував комбригу 103-ї бригади ТрО за вибір, чин і службу

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, полковник був тим, хто перед повномасштабним вторгненням pосії сформував 103 окрему бригаду територіальної оборони ЗСУ з нуля.

“Дякую, що впродовж 23 місяців керували нею на лінії зіткнення з ворогом. Визволили Ямпіль, Озерне і Діброву, тримаєте позиції на Купʼянському напрямку. Дякую за вибір, чин та службу, пане полковнику”, – зазначив Козицький.

“За дуже короткий час, більш ніж 4000 добровольців, які ніколи не асоціювали себе з військовою службою, 24 лютого 2022 року прийняли найбільш правильне та раціональне рішення – захищати нашу державу від російських злочинців, які рушили на нас війною ще у 2014 році. Як і тоді, так і на початку повномасштабної агресії, я стояв перед величезним викликом — створити бойову бригаду з нуля”, – повідомив полковник.

Комбриг подякував за службу побратимам: “Вірю, що 103 бригада територіальної оборони Збройних Сил України впевнено нестиме свою бойову славу під нашим бойовим прапором, який ми здобували разом. А шлях у нас всіх один — до беззаперечної Перемоги! З Левом на рукаві.”

На Львівщині і в ЛОВА зокрема дуже неоднозначно сприйняли відставку людини, що стояла у витоків ТрО, комбрига, що отримав з рук Президента бойовий стяг, перша справжня бойова бригада ТрО…

Знімати так людину, яка очолювала наших земляків, які проявили героїзм у боях за Сіверський Донецьк… І що це за глупість, знімати офіцера, що з травня місяця 2022 року, очолювала ТрОшну бригаду, що першою була кинута в криваві бої, і глупство повне знімати ЛЮДИНУ і ВОЇНА, який при комплектації бригади 33% ніколи не нив.

Працював на виснаження…

До речі, давно пора присвоїти бригаді імʼя Андрія Шептицького, про що шепочуться без успіху з початку війни.

Ірина Мадрик

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.