На Закарпатті виправдали трьох переправників ухилянтів, бо прокурор не надав доказів обвинувачення

Вони визнали свою вину, проте, суд вважає, що визнання вини не може бути єдиною доказовою базою і беззаперечним доказом. І водночас суд не може займатися витребовуванням чи збиранням доказів.

21.04.2023
На Закарпатті виправдали трьох переправників ухилянтів, бо прокурор не надав доказів обвинувачення
Фото: умовне

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 7 квітня.

За матеріалами справи, обвинувачені у змові зі спільниками сприяли в незаконному переправленні через державний кордон України кількох осіб.

У засіданні суду обвинувачені визнали вину і розкаялися. Один із них розповів, що давній знайомий попросив його допомогти виїхати за кордон трьом чоловікам призовного віку, а потім перестав писати. Восени 2022-го йому знову написали і 12 жовтня чоловік разом з товаришем поїхав до села Ділове, де підібрав трьох незнайомців. Пізніше пасажирів висадили біля стадіону, де вони мали через річку перейти в Румунію. Обвинувачений заявив, що грошей за таку “послугу” не отримував.

Інші двоє обвинувачених розповіли аналогічну історію про те, що 11 жовтня підвозили трьох незнайомців, які мали перейти кордон.

Попри наявність у реєстрі матеріалів досудового розслідування доказів вини обвинувачених, прокурор суду їх не надав. Крім того, він відмовився від виклику свідків для допиту у засіданні.

Тож суд Закарпатської області виправдав трьох місцевих жителів, звинувачених у незаконному переправленні чоловіків через державний кордон.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.