На Винниківській тютюновій фабриці група осіб побила правоохоронців під час обшуків

Ввечері 11 липня на території фабрики під час проведення слідчих дій детективами Бюро економічної безпеки близько 50 осіб агресивно перешкоджали правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків.

12.07.2024
На Винниківській тютюновій фабриці група осіб побила правоохоронців під час обшуків

Разом з представниками фабрики невідомі силою витісняли співробітників патрульної поліції та БЕБ з території фабрики та не допускали у приміщення для проведення обшуку.

“Водночас частина з них незаконно виносила з місця проведення обшуку продукцію та завантажувала її в автомобіль. Надалі зазначені особи намагались вивезти тютюнові вироби з території, незважаючи на те, що вони на цей момент були вилучені відповідно до протоколу огляду”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, службове авто патрульних було заблоковано. Після цього невідомі чоловіки почали стрибати по ньому та бити правоохоронців.

“Це схоже на новини часів Януковича, але ні. Це реальність країни на третій рік війни. Вчора ввечері, тітушки Григорія Козловського, намагались силою розблокувати Винниківську тютюнову фабрику та вивезти з неї готову продукцію. Слідчі БЕБ та Нацполу, звісно були проти, тому тітухани використали проти правоохоронців силу. Двоє поліцейських госпіталізовано”, – йдеться у Telegram-каналі “Брудні ігри”.

“Я звісно розумію, що нелегальний тютюновий ринок генерує мільйони доларів, за які мафія готова битися до кінця, але ж в нас сьогодні війна. В нас військовий стан, та повна монополія держави на силу. Як взагалі можливо, щоб ті, хто краде з бюджету десятки мільярдів подактів, контролює 75% ринку нелегальних сигарет DutyFree, били владу, та «по беспределу» розблоковували свою фабрику. Є в країні сила яка здатна це зупинити, чи ми назавжди країна дикунів та схем?” – додали у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

“Водночас повідомляємо, що слідчі дії на території фабрики проводяться у встановленому Законом порядку, в рамках кримінального провадження за ухвалою суду та з дотриманням вимог Кримінального процесуального кодексу України”, – зазначили у БЕБ.

Також правоохоронці додали, що наразі представники фабрики продовжують перешкоджати проведенню слідчих дій та ігнорують вимоги ухвали слідчого судді на проведення обшуку на складських та виробничих приміщеннях.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.