На Тернопільщині у заповіднику виявили найменшого гризуна в Європі

У природному заповіднику “Медобори” нещодавно помітили ліскульку. Предки цього дрібного ссавця існували 55-34 мільйони років тому.

22.01.2024
На Тернопільщині у заповіднику виявили найменшого гризуна в Європі

Про це повідомляє природний заповідник “Медобори”.

Ліскулька — найменший із немишовидних гризунів Європи і рекордсмен за кількістю ненаукових назв з-поміж усіх ссавців української фауни.

“Ліскулька належить до родини Вовчкові. Вона є єдиним представником роду Muscardinus. Зовні тварина нагадує мініатюрну білку, але без характерних гострих пензликів на округлих вухах. Забарвлення вохристо-іржаве, хутро густе і м’яке. Основний фон забарвлення варіюється від жовтувато-коричневого до злегка червонувато-коричневого кольору. Черевна сторона й область горла кремова або світло-коричнева. Довгий пухнастий хвіст повністю покритий хутром”, — йдеться у повідомленні.

Ліскулька споруджує гніздо на гілках дерев або високорослих чагарників. Воно має форму кулі та діаметр 10-13 см, а зсередини вистелене шерстю та м’якими пташиними пір’їнками. Вдень вона спить у своєму гнізді сферичної форми або дуплі дерева. Ліскульки впадають в сплячку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.