На Тернопільщині шахраї у соцмережах від чужого імені просять перерахувати гроші

Вони “зламують” сторінки користувачів і пишуть їхнім знайомим.

23.02.2023
На Тернопільщині шахраї у соцмережах від чужого імені просять перерахувати гроші
Фото: умовне

До співробітників Лановецького відділення поліції надійшло повідомлення від 20-річної жительки одного із сіл громади про те, що невідома особа шляхом обману виманила у неї 8 500 гривень, повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області. 

Зі слів потерпілої, до неї в одній із соціальних мереж надійшло повідомлення від знайомого з проханням терміново позичити йому гроші. Кошти просив скинути на банківську картку, дані якої вказав.

“На запитання дівчини, що трапилося, відписав коротко: поясню пізніше. Заявниця трьома платежами поповнила вказаний зловмисником рахунок на загальну суму 8 500 гривень”, – вказують у поліції. 

Згодом потерпіла з’ясувала, що сторінку її знайомого, якому начебто була потрібна допомога, зламали невідомі та від його імені розіслали повідомлення з проханням позичити гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

У кіберполіції наголошують: 

  • при отриманні схожих повідомлень не варто перераховувати гроші, не перевіривши інформацію. Потрібно особисто зв’язатися з людиною, яка написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями. Навіть, якщо його надіслали знайомі. Краще зателефонувати до них та уточнити, що за посилання вам скинули;
  • створюйте складні паролі для реєстрації в соцмережах, не використовуйте один і той самий пароль всюди та час від часу змінюйте його.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.