На Тернопільщині лікар брав хабарі за довідки про непридатність до служби

Чотири з половиною тисячі доларів просив лікар ортопед–травматолог однієї із комунальних лікарень Тернопільської області.

06.02.2023
На Тернопільщині лікар брав хабарі за довідки про непридатність до служби

Гроші мали бути оплатою під час проходження військово-лікарської комісії, аби не служити в Збройних силах України, а також для безперешкодного виїзду за кордон. Як повідомили у поліції Тернопільщини, оперативники зафіксували отримання підозрюваним однієї тисячі доларів “авансу”.

За деякий час лікар сказав принести решту – ще 3500 доларів і передати їх через посередника. За цю суму медик мав допомогти потенційному призовнику влаштувати безперешкодний проїзд через державний кордон. 

Чоловікові виготовили документи, які засвідчили, що він член гурту, який їздить містами Європи з благодійними концертами.

Підозрюваного піймали “на гарячому” у момент отримання решти грошей. Лікареві уже оголосили підозру згідно із частиною 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) і ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Фігуранту кримінального провадження обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Триває слідство.

Раніше керівництво Центральної ВЛК викрили на хабарях від ухилянтів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.