На Тернопільщині горіла недобудована церква УПЦ МП

Слідчі розглядають кілька версій займання, зокрема підпал.

29.03.2023
На Тернопільщині горіла недобудована церква УПЦ МП

У поліції Тернопільщини розповіли, що отримали повідомлення про підпал недобудованого приміщення церкви у селі Кордишів Кременецького району в ніч з 27 на 28 березня близько 3 години ночі.

Під час огляду місця події виявилось, що цю будівлю місцеві жителі вже використовували як храм. Саме молитовне приміщення готувалося до освячення у 2023 році. 

Зазначається, що вогонь пошкодив перекриття та покрівлю будівлі на площі 20 квадратних метрів та знищив церковний інвентар. Рятувальники ліквідували пожежу.

З місця події експерти вилучили та передали на експертизу скляну пляшку та запальничку. Під час пожежі загиблих та травмованих немає. Причину пожежі встановить пожежно-технічна експертиза. Цей факт внесений в ЄРДР згідно з частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) ККУ. Триває слідство.

“Як повідомив настоятель громади, власник ділянки, на котрій був зведений храм, протоієрей Георгій Цезарук, підпал був вчинений о першій годині ночі, коли у вівтар закинули займисту суміш. священника одразу повідомили про пожежу і за годину він вже був біля свого палаючого храму. Згоріло все, що було у вівтарі, не вціліло нічого, чаші, Євангеліє, престол, антимінс, також вогонь перекинувся на середню частину храму”, – повідомили у Тернопільській єпархії УПЦ московського патріархату.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.