На Рівненщині в’язні колонії видурювали гроші у сімей військових, обіцяючи звільнити рідних з полону

Групу шахраїв судитимуть.

02.06.2023
На Рівненщині в’язні колонії видурювали гроші у сімей військових, обіцяючи звільнити рідних з полону

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Засуджені виправної колонії телефонували рідним військовослужбовців, які вважаються безвісти зниклими або перебувають в полоні, та за винагороду обіцяли надати про них інформацію чи посприяти у їхньому звільненні. 

Суми “винагороди” коливалися від 3 до 30 тисяч гривень. Частину як завдаток пропонували скинути на карту, решту – після “звільнення”. Як тільки отримували кошти на рахунки підконтрольних осіб, блокували потерпілих та змінювали номери телефонів.

“Розробили шахрайську схему троє засуджених за майнові злочини мешканці Донецької та Рівненської областей. Щоби втілити в життя злочинні наміри, залучили особу «з волі» – рідного брата одного з учасників афери. Також ділки підшукали осіб із банківськими картками, на які потерпілі відправляли кошти”, – розповідають у поліції. 

В ході слідства поліцейські встановили причетність фігурантів до заволодіння коштами 12 громадян.

Наразі стосовно організатора та трьох учасників злочинної групи до суду скеровано обвинувальний акт. Залежно від участі у злочині дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2, 3 та 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне обвинуваченим може загрожувати до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.