На повернення кредиту трирічної давнини Львівська міськрада витратили понад 50 млн грн

29 липня міський голова Львова видав розпорядження перерахувати 16,9 млн грн з міського бюджету Укргазбанку. Це черговий транш на погашення кредиту, який міськрада взяла ще три роки тому.

31.07.2024
На повернення кредиту трирічної давнини Львівська міськрада витратили понад 50 млн грн

У 2024 році на погашення позики вже витратили близько 50 млн грн. Розпорядження Андрія Садового оприлюднили на офіційному сайті Львівської міської ради, повідомляє LVIV.MEDIA.

Кредит на 220 млн грн в Укргазбанку Львівська міська рада взяла у червні 2021 року. Тоді ж місто взяло ще одну позику — в Укрексімбанку на 170 млн грн. Тоді у мерії заявили, що ці 390 млн грн необхідні Львову, щоб впоратися з економічними наслідками пандемії COVID-19.

У 2024 році лише на повернення позики від Укргазбанку витратили близько 50,76 млн грн — ще два платежі по 16,9 млн були у квітні та січні.

До слова, наприкінці липня депутати Львівської міської ради погодили ще три кредити на загальну суму у майже 70 млн грн, які повертатимуть коштом міського бюджету. Зокрема 60 млн грн позичить “Львівспецкомунтранс” — за них комунальне підприємство планує придбати два нових сміттєвози та енергозберігаюче обладнання. Ще 9,8 млн грн місто візьме у Європейського інвестиційного банку на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка. Третій кредит, який погодили депутати міськради — це 60 млн грн для КП “Муніципальна обрядова служба” на будівництво крематорію.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.