На Личаківському кладовищі у Львові відреставрують десять об’єктів

У межах українсько-польського проєкту “Збереження культурної спадщини” відреставрують шість гробівців, каплицю та три надгробки.

10.06.2024
На Личаківському кладовищі у Львові відреставрують десять об’єктів

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

“У цьому році для реставрації обрали гробівці родини Лєвіцкіх, Кульчицьких, Арматис, Мошинських та Кіліянович. А також надгробки на могилах Петронелі Кульчицької та Йогана Шімзера. Фахівці вже приступили до робіт. Крім того, реставратори працюють над ще чотирма об’єктами, відновлювати які розпочали ще в минулому році. Це нагробок генерала Каліновського, гробівці родини Мосінг та Сіхульських. А також каплиця родини Яворських”, – розповіли в ЛКП “Музей “Личаківський цвинтар”.

На Личаківському цвинтарі реставрують гробівці та надгробки на могилах відомих людей, або ті, що мають мистецьку цінність.

Щороку об’єкти для реставрації обирає спільна українсько-польська комісія. Із 2007 року на Личаківському цвинтарі відреставрували понад 140 об’єктів, з них три – каплиці.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.