На Львівщину прибули семеро дітей-пацієнтів київського «Охматдиту»

Далі маленькі пацієнти з важкими захворюваннями вирушили на лікування в Німеччину.

18.07.2024
На Львівщину прибули семеро дітей-пацієнтів київського «Охматдиту»

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У межах медичної евакуації на Львівщину прибули семеро дітей-пацієнтів київського «Охматдиту», які перебували у медзакладі у момент атаки окупантів – 8 липня.

Їх доправили у медичні заклади області.

Шість дітей розмістили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, одну дитину – у Львівському «Охматдиті». Серед захворювань, які має малеча – рак крові, головного мозку, пухлини внутрішніх органів тощо.

«Національна лікарня «Охматдит» відома лікуванням складних випадків дітей, зокрема онкології та гематології. І ці дітки найбільше постраждали від терористичного удару, бо їх лікування зупинили. Ми з колегами з Київського «Охматдиту» та нашими німецькими партнерами обрали кілька випадків, які потребують негайної допомоги та евакуації. Дорога – довга і це важко для дітей, тому вони проходять через так звані хаби, одним з яких є Львів, і наші медзаклади. Після цього вирушають на лікування за кордон», – зазначив очільник Львівського Регіонального центру медицини дитинства Роман Кізима.

Він додав, що від початку повномасштабного вторгнення через Західноукраїнський дитячий медичний центр вдалося доправити на лікування за кордон вже 1600 онкохворих дітей.

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, маленькі пацієнти добре перенесли дорогу. Після певних важливих процедур у медзакладах Львівщини діти вирушили на лікування у Німеччину.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.