На Львівщині завершують ремонт мосту, який зруйнувала повінь

Міст знаходиться на автомобільній дорозі Монастирець-Поляна на території Комарнівської територіальної громади та проходить через річку Дністер.

13.09.2024
На Львівщині завершують ремонт мосту, який зруйнувала повінь

Як повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко, торік підрядна організація вже виконала основний комплекс передбачених робіт з будівництва мосту, а саме:

  • монтаж металевих балок прогонової будови;
  • влаштування монолітної залізобетонної плити;
  • бетонування конусів мосту;
  • влаштування перильного та бар’єрного огородження.

Наприкінці 2023 року споруду було відкрито в обмеженому режимі для користування місцевими жителями та проїзду екстрених служб. А цьогоріч заплановано завершити ремонтні роботи в повному обсязі. Після цього буде відновлено проїзд транспортних засобів по новозбудованому мосту.

Юрій Бучко підкреслив, що станом на сьогодні виконуються роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на мостовому переході та підходах до нього. Протяжність мосту – 50 м.

“Нагадую, що міст через р. Дністер було зруйновано під час повені у 2008 році. В тому ж році розпочато будівництво нової переправи, проте через брак коштів роботи призупинили. Місцеві жителі впродовж багатьох років продовжували користуватися напівзруйнованим аварійним мостом. Однак в липні 2023 року цей тимчасовий старий дерев’яний міст, який з’єднував села Монастирець і Поляна, повністю обвалився. Щоб забезпечити належне сполучення між населеними пунктами, у 2023 році відновили будівництво нової бетонної переправи. На це передбачили фінансування з Державного дорожнього фонду”, – підсумував Бучко.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.