На Львівщині затримали правоохоронців, які вимагали від лікарки 30 тисяч доларів

У листопаді 2023 року співробітник антикорупційного управління ДПС у Львівській області спільно з двома правоохоронцями вирішили «викрити» на корупції завідувачку інсультного відділення обласного госпіталю ветеранів та репресованих.

16.10.2024
На Львівщині затримали правоохоронців, які вимагали від лікарки 30 тисяч доларів

Як повідомляє пресслужба ДБР, правоохоронці попросили знайомого, колишнього військового, допомогти їм «викрити» нечисту на руку лікарку, яка, за їх твердженням, вимагає гроші за можливість лікуватися у своєму закладі.

Його забезпечили технікою для таємного запису розмов та провели відповідний інструктаж. Чоловік мав пройти обстеження, лікування та отримати медичну виписку, яка буде підставою для продовження дії довідки МСЕК про встановлення інвалідності. Згідно з вказівками, пацієнт кілька разів просив лікарку назвати суму хабаря за надання послуг. Коли ж та відмовилася назвати суми, він просто залишив гроші у її кабінеті.

Згодом з завідувачкою зустрівся податківець і повідомив, що має інформацію про те, що правоохоронці проводять розслідування її корупційних дій, хоча насправді кримінального провадження зареєстровано не було. Зловмисник запропонував за 30 тисяч доларів домовитися із правоохоронцями про закриття провадження. Отримані кошти ділки планували розділити між собою.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру у провокації підкупу за попередньою змовою групою осіб. Податківцю повідомлено про підозру ще й у шахрайстві.

Суд обрав запобіжні заходи – заставу 180 тис. грн для обох правоохоронців та тримання під вартою з можливістю внесення 1,1 млн грн застави для податківця. Також двох фігурантів звільнено з роботи, ще одного відсторонено від виконання обов’язків.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.