На Львівщині висадили понад 5 тисяч дерев в пам’ять про Захисників України

Дерева висадили у Шептицькому районі на ділянці, яка розташована неподалік від об’єктів природно-заповідного фонду України – заповідних урочищ місцевого значення «Великомостівське» та «Борове» Філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

28.10.2024
На Львівщині висадили понад 5 тисяч дерев в пам’ять про Захисників України

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, 27 жовтня учасники акції висадили 5 350 штук сіянців сосни звичайної, дуба звичайного з поодиноким введенням ялини та модрини із закритою кореневою системою.

“Ця акція в пам’ять про тих, хто віддав життя за Україну і тих, хто за неї бореться. Сьогодні вже 976 день страшної, неспровокованої нами війни. 976 днів, які ми проживаємо завдячуючи захисникам України. 976 днів втрат і 976 днів героїзму. Цей час змінив життя кожного з нас, але одночасно показав чого ми варті. Сьогодення дає нам розуміння щодо екологічного, економічного, культурного та соціального значення лісів. Ліси Львівщини – це більше ніж третина території області”, – йдеться у повідомленні.

В межах екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна» на Львівщині лише цього року висадили понад 6 млн. дерев.

Організатори заходу:

  • Карпатський лісовий офіс та філія «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України»;
  • Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства;
  • Громадська ініціатива «Озеленення України».

Участь у заході від департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації взяв начальник управління охорони природних ресурсів Андрій Сенюк. Він подякував усім, хто організував і долучився до проведення заходу.

До заходу також долучилися військовослужбовці Кінологічного навчального центру та 7 Прикордонного Карпатського Загону Державної прикордонної служби України та представники Великомостівської міської ради.

Екологічна ініціатива Президента «Зелена країна», яка стартувала влітку 2021 року, передбачає висадження 1 мільярду дерев за 3 роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Вже висадили 618 382 452 дерев, залишилось висадити 381 617 548.

Цього року філіями Карпатського офісу вже провели відтворення на площі 2879,9 га та висадили з початку року 10,6 млн шт. сіянців деревних порід з яких філіями Закарпатської області – 2,5 млн шт. Франківської – 1,9 млн шт. та Львівської – 6 млн шт.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.