Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, кулінарну школу відкрили у місті Бібрка, неподалік Львова.
“Це місце, де кожен охочий може не лише доторкнутися до історії місцевої випічки, але спробувати відтворити легендарний смаколик та скуштувати його!, – йдеться у повідомленні.
Історія цієї випічки сягає початку XX століття. Один із найзаможніших підприємців Леон Урбанський володів великою електроварнею та найбільшим млином в окрузі, тож він почав виготовляти борошно вищого ґатунку та займався випічкою. Це дозволило йому заробити перший капітал. Окрім цього, Леон Урбанський був власником автобуса, що перевозив місцевих до Львова,
Сучасні місцеві підприємці Тарас та Ореста Шнири дослідили та відродили кулінарні традиції та почали випікати рогалик у сімейній ресторації «Узвар».
«Гастрономічний туризм – один із невід’ємних видів туризму, який презентує регіон, дозволяє краще пізнати його та створити локальний впізнаваний бренд. Приємно, коли підприємці відповідально ставляться до свого бізнесу, розвивають та досліджують історію свого містечка та презентують чудові результати, завдяки яким зберігається наша культура та збільшуються туристичні потоки», – зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський.
У 2022 році рецепт та історія рогалика потрапили до онлайн-книги рецептів «Фуд-гід Україною» — проєкту про незвичайні та надзвичайні українські страви.
“Із популяризацією та попитом на смачну випічку, вирішили відкрити кулінарну школу, де кожен охочий може створити смаколик своїми руками. Майстер-клас починається з цікавої розповіді про життя Леона Урбанського та його кулінарний бренд. Далі практична частина, під час якої поєднують тісто з начинкою, опісля час очікування та смакування рогалика із запашною кавою або ж авторським чаєм Уляни Кравченко“, – зазначили у дописі.
Адреса: м. Бібрка, вул. Львівська, 15
Вартість: 200 грн/особа, для груп понад 25 осіб – 180 грн/особа
Телефон для запису: 067 91 31 981
Коментарі