На Львівщині ув’язнили чоловіка, який підтримував Путіна

Жовківський районний суд Львівської області визнав громадянина РФ винним у злочинах проти національної безпеки України.

24.11.2023
На Львівщині ув’язнили чоловіка, який підтримував Путіна

Із березня і до початку червня 2022 року чоловік поширював у соцмережі публікації на підтримку агресивної політики Росії. Наприклад, йому подобались зображення Путіна із дописами «горжусь своим Президентом! Путин стал первым на Земле по уровню уважения. Лучший президент в мире! Президент от Бога», повідомляє “Судовий репортер”.

Також він поширив зображення вʼїзду в місто Маріуполь, який перефарбований в біло-синьо-червоний колір із текстом наступного змісту: «Вьезд в Мариуполь, до и после. Мариуполь — русский город».

Обвинувачений розповсюджував образливі висловлювання про Україну і спрямовані на розпалювання національної ненависті («Страну с протянутой рукою. Страну, где новые герои — бандит, нацист и педераст!»).

У судовому засіданні чоловік визнав вину частково, кажучи, що не мав наміру поширити інформацію і це сталося несвідомо.

Чоловік проживає в Україні з 1995 року, народився, вчився, служив в армії РФ, де в нього залишились друзі, з яким він спілкувався за допомогою соцмережі «Однокласники». Він є громадянином Росії, брав участь у виборах президента РФ в консульстві у Львові, і Путін є його президентом, так як він є громадянином РФ. Він спілкується зі своєю матірʼю, яка проживає в Росії, для нього війна стала шоком, адже в нього жінка українка, а тому він не розуміє, як Росія і Україна можуть воювати. Після 2014 року в нього було негативне відношення та реакція щодо України, оскільки заборонили російську мову, і йому часто робили зауваження, коли він перебував в громадських місцях, що він спілкується російською мовою.

Обвинувачений пояснив, що виріс в Радянському Союзі, для нього Бадера — це нацист і злочинець.

Підсудний не заперечував, що лайкав зображення російських військових, які «творят историю, защищая мирное нселение Донбасса». Він вважав, що люди воювали за свою землю, на якій вони живуть, там, де вони народились, де працювали. Однак тепер він розуміє, що це була пропаганда.

Дружина розповіла, що вони з обвинуваченим живуть разом 35 років, він є хорошим сімʼянином, у них є двоє повнолітніх дітей, які є патріотично налаштованими і допомагають Збройним силам України.

Суд дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства. За сукупністю злочинів чоловікові призначили 5 років і 3 місяці позбавлення волі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.