На Львівщині у чоловіка, який перевозив в багажнику ухилянта, конфіскували авто

Старосамбірський районний суд визнав винним Євгена К. у незаконному переправленні людей через державний кордон, але звільнив від покарання, призначивши два роки іспитового терміну. Також суд конфіскував автомобіль Renault Master.

05.08.2024
На Львівщині у чоловіка, який перевозив в багажнику ухилянта, конфіскували авто

Євген К. є пенсіонером і займається виробництвом текстилю на Тернопільщині. Обвинувачений разом з військовозобов’язаним чоловіком 31 травня 2024 року, приїхав до пункту пропуску «Смільниця-Кросценко» в селі Терло Самбірського району. Чоловік проконсультував призовника, який хотів потрапити до Німеччини, й заховав його у спеціально обладнаному місці у багажному відсіку кузова, повідомляє Zaxid.net.

Прикордонники повідомляли, що ухилянтові 26-років і він є уродженцем Рівненщини. За перевезення через кордон він мав заплатити 3 тис. доларів.

У суді обвинувачений повністю визнав провину й розкаявся. Він розповів, що займається волонтерством і привозить з Європи автомобілі для ЗСУ. Зокрема, часто буває у німецькому Франкфурті. За словами Євгена К., до нього звернулася знайома й попросила перевезти через держкордон свого родича.

Обвинувачений також розповів, що йому вдалося пройти паспортний кордон й приховати ухилянта. Однак прикордонники помітили військовозобов’язаного, коли той виліз зі сховку й автомобіль наближався до пункту пропуску вже через польський кордон.

Суддя Артем Титов визнав винним Євгена К. у незаконному переправленні людей через держкордон, але призначив йому два роки умовного терміну. Крім цього, суд конфіскував автомобіль Renault Master 2012 року випуску, в багажнику якого обвинувачений перевозив ухилянта.

Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.