На Львівщині судили солдата, який не повернувся на службу після лікування

У суді військовий заявив, що шкодує про вчинене та має бажання надалі воювати.

31.07.2024
На Львівщині судили солдата, який не повернувся на службу після лікування

Мешканець Львівщини Михайло С. є солдатом однієї з військових частин. У липні 2023 року солдат вчасно не з’явився на військову службу після лікування, ухилявся та не виконував свої службові обов’язки до січня 2024 року. Щодо Михайла С. порушили кримінальну справу через самовільне залишення військової частини, повідомляє Zaxid.net.

У суді обвинувачений визнав свою провину та розповів, що проходив військову службу із 2015 року, протягом 2016-2017 років перебував у зоні бойових дій, а потім його звільнили зі служби. З початком повномасштабного вторгнення Михайло С. знову пішов на службу, під час бойових дій біля Бахмута отримав контузію та потребував лікування.

Солдат зазначив, що його направили на лікування, але не надавали належної допомоги, тому він поїхав додому. Обвинувачений стверджує, що звертався до командування військової частини з усними клопотаннями про направлення його на лікування, але на них не реагували. Михайло С. у суді сказав, що шкодує про вчинене і бажає продовжувати службу.

Справу розглянув суддя Дмитрій Поворозник, який дослідив усі матеріали у кримінальному провадженні та визнав Михайла С. винним у самовільному залишенні місця служби. Солдату призначили 5 років тюрми.

Вирок ще можна оскаржити.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.