На Львівщині судили чоловіка, який ухилився від мобілізації через похорон батька і хвору матір

Обвинувачений – громадянин України, уродженець села Дітківці.

14.06.2024
На Львівщині судили чоловіка, який ухилився від мобілізації через похорон батька і хвору матір

Чоловік – неодружений та раніше не судимий. Чоловіка визнали придатним до військової служби згідно з висновком ВЛК і вручили йому повістку, однак той до ТЦК не з’явився, повідомляє “Еспресо.Захід”.

У суді чоловік визнав свою провину повністю. З його слів, він не зміг прийти через похорон батька, а матір “залишилась одна”. Також чоловік розповів, що “не бажає служити у війську, оскільки не готовий”, до того ж він єдиний піклується про матір, хоч жінка має ще двоє синів.

Мати обвинуваченого підтвердила, що в неї троє синів, двоє з яких живуть окремо. Її стан здоров’я погіршився, тож вона потребує постійного догляду сина.

“Чоловік усвідомлював та усвідомлює наслідки своєї протиправної поведінки, не висловлює жаль щодо такої поведінки, під час судового розгляду жодним чином не намагався виправити ситуацію, яка склалася. А тому, суд не вважає, що він щиро розкаявся у скоєному”, – йдеться у судовому вироку.

Відтак суд визнав українця винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначили три роки в’язниці. На вирок може бути подана апеляція.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.