На Львівщині суд зобов’язав військову частину звільнити зі служби солдата

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов військового та зобов’язав військову частину звільнити його зі служби за сімейними обставинами – його батько має другу групу інвалідності.

22.07.2024
На Львівщині суд зобов’язав військову частину звільнити зі служби солдата

До суду звернувся солдат, стрілець однієї з військових частин, якому відмовили у звільненні з військової служби. Батько позивача має другу групу інвалідності і, згідно з законом, військовий може бути звільнений з служби, повідомляє Zaxid.net.

Маючи підстави для звільнення зі служби мешканець Львівщини зібрав необхідні документи та подав рапорт командиру військової частини, бо його безпосередній керівник перебував у зоні бойових дій. Однак отримав відповідь, що рапорт поданий не «по команді». Військовий звернувся до суду, щоб визнати дії військової частини протиправними та звільнитись зі служби.

Представник військової частини подав відзив на позовну заяву, у якому вказав, що рапорт солдат подав «не у встановленому порядку», а також із квітня 2023 року він відсутній на службі і матеріали щодо самовільного залишення позивачем військової частини перебувають у ДБР.

Справу розглянула суддя Наталія Сидор, яка дослідила матеріали справи та позиції сторін. На думку судді, військова частина допустила бездіяльність, не розглянувши рапорт солдата. Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт і прийняти рішення про звільнення солдата з військової служби.

Рішення ще можна оскаржити.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.