На Львівщині під виглядом “реабілітаційного центру для ветеранів” може з’явитися ТЦ – розслідування

Галицький районний суд Львова скасував арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 га у Брюховичах.

11.10.2022
На Львівщині під виглядом “реабілітаційного центру для ветеранів” може з’явитися ТЦ – розслідування

Там, на вулиці Широкій, 2, знаходиться місцева недобудована школа і тепер її можуть знести.

У 2020 році ці землі Брюховицька селищна рада передала в постійне користування “Асоціації інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця”. Саме ця організація і клопотала в суд, аби зняли арешт, йдеться у матеріалах розслідування “Наші гроші. Львів”.

Підприємство отримало ділянку для спорудження реабілітаційного центру для ветеранів. Однак, як з’ясували журналісти, там планують звести і торговий центр, і житло, а центр реабілітації займатиме лише 1% майбутнього масштабного будівництва.

Візуалізація будівництва. Фото: Наші гроші. Львів

Загалом, площа майбутніх будівель сягне понад 44 тисячі “квадратів”, з яких центр для учасників АТО – 500 кв. м.

Передачу ділянки в постійне користування провели дуже швидко. Незадовго до місцевих виборів, 8 жовтня 2020 року, місцеві депутати проголосували за списання недобудованої школи, яка є на тій землі, з балансу ради. Тоді ж видали акт обстеження з висновком про те, що школа “реконструкції чи перебудові не підлягає”.

Ще через тиждень рада змінила вид використання ділянки із закладів освіти під громадську забудову. А ще через один – проголосувала за передачу землі в постійне користування цьому ж підприємству. 23 жовтня 2020 року на забудову землі вже видали містобудівні умови та обмеження.

Арешт на землю під недобудованою школою наклали у червні минулого року. Це сталося у рамках розслідування поліції “за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ”, тобто зловживання владою або службовим становищем.

У вересні слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко скасував арешт на земельну ділянку. Чим саме він керувався ще невідомо – повний текст ухвали наразі не опублікували. Ухвала оскарженню не підлягає.

Ділянка, на якій планується будівництво (скрін із Google)

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.